Curiositat i disrupció

Curiosity and disruption

Presentació de Thomas Eisenhardt, coreògraf i director artístic d’Aaben Dans (Dinamarca)

 

Continguts de la conferència

Durant la primavera, Thomas Eisenhard va crear un nou espectacle per a nens i nenes de 6 mesos a 5 anys i les famílies anomenat Hvad er det? (Què és això?), basat en la curiositat immanent del nen.

La curiositat com a motor per captar i percebre la vida en tots els aspectes.

La pandèmia de la Covid-19 havia començat a circular per tot el món a la primavera. En aquell moment, i encara ara, Dinamarca es va veure afectada en un grau més suau que, per exemple, Espanya. Però la pandèmia continua sent una pertorbació important per a la vida tal com la coneixem. Thomas explica les conseqüències artístiques per al procés de creació i la representació, i per al motor de tot aprenentatge humà: la curiositat.

Ponents

Thomas Eisenhard: compta amb 30 anys d’experiència com a ballarí contemporani i com a coreògraf ha creat una trentena d’espectacles de dansa. Ha desenvolupat representacions en estreta col·laboració estètica amb, per exemple, músics i compositors, artistes visuals, arquitectes paisatgístics, poetes i físics. Ha treballat intensament amb diverses companyies daneses i durant actuacions improvisades en col·laboració amb altres arts. Va ser cofundador d’Aaben Dans l’any 1997. El 2008, Aaben Dans va obtenir l’estatus de ser, en aquella època, l’únic teatre regional amb dansa com a expressió.

El 2007 va començar la seva fructífera col·laboració amb la directora i artista visual Catherine Poher. El duo d’artistes ha creat diverses peces per a tots els grups d’edat des dels 6 mesos fins als adults. Les seves guardonades actuacions han atret l’atenció internacional i han fet gires per Europa, Escandinàvia i Pròxim Orient.

En la seva tasca d’obrir i expandir la dansa com a forma d’expressió i instrument, ha desenvolupat, juntament amb Aaben Dans, els conceptes “avantguardisme popular” i “Dansa del bressol a la tomba”.

Informació pràctica

Aquesta conferència és accessible amb el codi vinculat a la inscripció/compra de:

  • V Encontre Internacional d’arts per a la primera infància (professionals)
  • Programa Mestres que es mouen
  • Programa Artistes que es mouen
  • Propostes artístiques en línia – familiar

La inscripció professional també dona accés a:
Live Q&A Session (Zoom)
Dia
: Divendres 20 de novembre
Hora: 15.00 h