Art, família i confinament: L’art com a vincle en un context penitenciari

Projecte realitzat als centres penitenciaris de Brians II i Wad-Ras (Catalunya)

 

Continguts de la conferència

Dins d’una presó sorgeix, de manera natural, un confinament amb el qual podem establir certs paral·lelismes respecte la situació que hem viscut durant la pandèmia de la Covid-19.

Per il·lustrar-ho, en aquesta conferència us presentarem diferents experiències artístiques multidisciplinars que s’han dut a terme dins del context penitenciari de Catalunya amb l’objectiu de crear espais de qualitat familiar que reforcin els vincles entre pares, mares i fills.

Us convidem a participar en aquesta sessió de debat en directe i de reflexió, on, a partir de l’estat de confinament forçat, buscarem eines de gestió per a infants perquè puguin extrapolar-les a altres contexts.

Totes les propostes tenen com a testimoni famílies reals dels centres penitenciaris de Brians II i Wad-Ras (Barcelona) i s’han dut a la pràctica gràcies al Grup d’educació i responsabilitat parental de Brians II i als membres del projecte artístic Nius de la companyia CreaMoviment.

 

Ponents

Ángela Peinado: Artterapeuta llicenciada en Belles Arts. Responsable del Taller de desenvolupament creatiu i membre del Grup de gestió d’educació i responsabilitat parental del Centre Penitenciari Brians II.

Teresa Rojas: Escultora i gravadora llicenciada en Belles Arts. Responsable del Taller de disseny i membre del Grup de gestió d’educació i responsabilitat parental del Centre Penitenciari Brians II.

Núria Pujol: Treballadora social de l’Àrea de serveis de suport a l’execució penal de Barcelona al Centre Penitenciari Brians II. Al mateix centre, membre de la taula de participació social, encarregada de les persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament i membre del Grup de gestió d’educació i responsabilitat parental, on va exercir de cap de programes de treball social entre 2010 i 2019.

Helena Cabo: Llicenciada en Ciències de l’educació (Pedagogia), productora artística, cantant i mare. Creadora i directora del projecte Nius. Cofundadora dels projectes artístics i pedagògics CreaMoviment i Cantem en Família.

Eva Vázquez: Artista visual multidisciplinària llicenciada en Belles Arts i en Filosofia. Membre de l’equip artístic del projecte Nius, imparteix tallers creatius al Centre Penitenciari de Wad-Ras. Més informació a www.kokonekoeve.com.

 

Informació pràctica

Aquesta conferència és accessible amb el codi vinculat a la inscripció/compra de:

  • V Encontre Internacional d’arts per a la primera infància (professionals)
  • Programa Mestres que es mouen
  • Programa Artistes que es mouen
  • Propostes artístiques en línia – familiar

La inscripció professional també dona accés a:
Live Q&A Session (Zoom)
Dia
: Divendres 20 de novembre
Hora: De 17:00 h a 17:40 h