'Mestres que es mouen'

Taller per a mestres d'escola bressol

El joc de l’invisible: Com treballar l'escolta profunda de les emocions dels infants en el període d'adaptació escolar

Amb Carlos Laredo (Brasil)

Adreçat a mestres d’escola bressol
Data de la jornada: 16 de novembre
Lloc: L’Estruch. Sabadell
Preu: 15 €

Més informació:
escolaalteatre@lasalateatre.cat

Info

Els infants de 0 a 3 anys viuen en la seva quotidianitat dins de la metàfora, a la catarsi, a la mimesi, en l’evocació poètica i lírica, i en l’expressió dramàtica (tant la tràgica com la còmica), viuen en l’estètica i somni de la memòria; i tot això és també una part essencial del ritu teatral o escènic.

Carlos Laredo ens guiarà en aquest taller pràctic per treballar tècniques dramàtiques que ens ajudin a eixamplar els límits de la nostra escolta, a com aprofundir en l’acompanyament del sentiment d’abandó i del desconsol fruit de la separació que provoca en els infants de 0 a 3 anys el període d’adaptació escolar.

Laredo és un dels precursors del teatre per a nadons a Espanya i Brasil, ha també desenvolupat durant més de 15 anys una àmplia experiència en recerca cultural i primera infància i publicat diversos articles en l’àmbit nacional i internacional, en funció de la seva doble condició com a creador i pensador d’Art i Primera infància.

 


PROGRAMA DE LA JORNADA

10.00 h: Musicals per als més menuts, Companyia Pels més menuts. La Vela (L’Estruch)
10.45 h: L’hora del pati, amb La Soupe Cie, Tombs creatius, Den Draad (Pati de l’Estruch)
11.30 h: Taller amb Carlos Laredo

15.00 h Presentació del projecte Mestres que es mouen de LaSala (Sabadell)

15.30 h: Els nadons neixen poetes?
Projecte de Recerca sobre la resposta psicofisiològica de nens menors de 3 anys davant les arts en viu. A càrrec de Miguel Ribagorda (investigador, director d’escena i autor teatral) i Carlos Laredo (investigador i director artístic de La Casa Incierta).

17.00 h
: Respirar llum. Conferència sobre Art i Educació a càrrec de Lali Bosch, (professora de filosofia, curadora d’exposicions i creadora de projectes que connecten les arts, l’educació i la vida urbana).

17.30 h: L’art ens alimenta i ens fa créixer . Taula rodona amb Àngels Margarit (directora del Mercat de les Flors), Xavier Gimeno Soria (professor titular del departament de Pedagogia Aplicada UAB), Lali Bosch, Carlos Laredo i Karstein Solli (artista i coreògraf).

Totes les conferències es faran a la Sala 1 de L’Estruch (Sabadell)
Aforament limitat.
Servei de traducció simultània