'Mestres que es mouen'

Taller per a mestres d'escola bressol

Objectes, moviment i joc. Comunicar-se a través de l’expressió escènica i el joc, en la trobada amb infants de 0 a 3 anys

Amb Karstein Solli (Noruega)

Adreçat a mestres d’escola bressol
Data de la jornada: 16 de novembre
Lloc: L’Estruch. Sabadell
Preu: 15 €

Més informació:
escolaalteatre@lasalateatre.cat

Info

Com i què significa crear accions, moviments i situacions que tinguin sentit per als infants de 0 a 3 anys? El coreògraf Karstein Solli ens convida a trobar algunes “paraules clau” i a viure experiències físiques essencials per apropar-nos a la manera com els nens es descobreixen com a humans en el seu propi joc. Treballarem des de l’objecte o altres elements com el paper de seda i robes com a extensions del nostre cos que ens faciliten comunicar-nos amb els infants.

Karstein Solli és artista, coreògraf i professor del programa d’estudis de BA en Dance Art i Choreographic ThinkingHøyskolen per Dansekunst, Oslo (Noruega). Des de 2009, és també el líder artístic de Seanse, centre de producció d’art de Volda (Noruega). Es va graduar com a professor d’educació infantil i ha tingut estudis d’interpretació i mim a l’École Jaques Lecoq de París, a la Desmond Jones School of Mime de Londres i a l’Estat School Theatre d’Amsterdam.

Les obres artístiques de Solli no són tan fàcils de classificar, ja que es caracteritzen per ser una intersecció entre dansa, teatre i espectacle. Les seves actuacions i expressions artístiques van des de la dansa per a nens de 0 a 6 anys, fins al teatre i la dansa per a adults.

 


Programa de la jornada:

10.00 h: Musicals per als més menuts, Companyia Pels més menuts. La Vela (L’Estruch)
10.45 h: L’hora del pati, amb La Soupe Cie, Tombs creatius, Den Draad (Pati de l’Estruch)
11.30 h: Taller amb Karstein Solli

15.00 h Presentació del projecte Mestres que es mouen de LaSala (Sabadell)

15.30 h: Els nadons neixen poetes?
Projecte de Recerca sobre la resposta psicofisiològica de nens menors de 3 anys davant les arts en viu. A càrrec de Miguel Ribagorda (investigador, director d’escena i autor teatral) i Carlos Laredo (investigador i director artístic de La Casa Incierta).

17.00 h
: Respirar llum. Conferència sobre Art i Educació a càrrec de Lali Bosch, (professora de filosofia, curadora d’exposicions i creadora de projectes que connecten les arts, l’educació i la vida urbana).

17.30 h: L’art ens alimenta i ens fa créixer . Taula rodona amb Àngels Margarit (directora del Mercat de les Flors), Xavier Gimeno Soria (professor titular del departament de Pedagogia Aplicada UAB), Lali Bosch, Carlos Laredo i Karstein Solli (artista i coreògraf).

Totes les conferències es faran a la Sala 1 de L’Estruch (Sabadell)
Són obertes al públic i gratuïtes. Aforament limitat.
Servei de traducció simultània