Viure en temps d’epidèmia

Transposar un testimoni en un gest artístic i compartir-lo malgrat la distància

A càrrec de la cia ACT2 (França)

 

Continguts del taller

Com transposar un testimoni en un gest artístic i compartir-lo malgrat la distància?

Catherine Dreyfus i Kristine Groutsch, de la companyia ACT2, us conviden a descobrir una nova fórmula adaptada a la situació sanitària actual per ajudar-vos a crear vincles i ballar junts malgrat la distància física.

En aquest taller online treballarem i compartirem, més enllà de la paraula, una imatge comuna de la vivència que ens està suposant aquesta epidèmia. A partir de diferents materials proposats pels participants, posarem en marxa les nostres emocions i les escenificarem a través del cos i el moviment. Junts farem un viatge sensorial i de ball al voltant del tema «viure en temps d’epidèmia».

Com treballarem?

  1. Pensarem en la frase «viure en temps d’epidèmia». Què ens evoca?
  2. Seleccionarem una paraula, una frase o una emoció que ens hi faci pensar.
  3. Associarem aquesta paraula, frase o emoció amb un so, una música, una imatge o un arxiu d’àudio.
  4. A partir del resultat, crearem una experiència sensorial col·lectiva.

Aquest taller s’adreça a persones que, en la seva tasca diària, s’encarreguen de supervisar altres persones o grups. L’objectiu de l’activitat és oferir eines perquè els participants aprenguin a dissenyar tallers amb el cos com a suport.

Ponents

Catherine Dreyfus: Coreògrafa. Després d’interpretar peces de diversos coreògrafs com Odile Duboc, Simone Sandroni, Nathalie Pernette, Alain Imbert, Micha Purucker, Sosana Marcelino, etc., Catherine Dreyfus va crear, el 2008, la companyia ACT2. Les seves propostes són delicades, brillants i vigoritzants.

A Catherine Dreyfus li agrada enfrontar el cos amb materials físics. El treball escenogràfic és, per a ella, essencial. Segons Dreyfus, la decoració de l’escenari és també un intèrpret més, un company imprescindible al servei de la dansa. El treball creatiu d’aquesta coreògrafa es nodreix, des de la fase embrionària fins al final, de trobades amb el públic. Musicalitat, poesia i fluïdesa són els ingredients de l’univers de Dreyfus, marcat per un surrealisme tenyit d’ironia.

Amb la companyia ACT2, Dreyfus ofereix un ampli programa de sensibilització de la dansa per a escenaris i conservatoris; en forma de tallers i assajos públics; per a individus o per a famílies; així com formació adreçada a educadors i artistes.

Kristine Groutsch: Assistent de Catherine Dreyfus. Coreògrafa, intèrpret, professora i cofundadora del col·lectiu d’artistes LES FILLES D’APLOMB (1999, Estrasburg), Kristine Groutsch escriu molts dels textos de les obres de Catherine Dreyfus.

La seva trajectòria professional ve avalada per una gran varietat d’espectacles i representacions a teatres, escoles i al carrer. Groutsch concep la dansa com una eina de conscienciació social. Durant deu anys s’ha dedicat a introduir-la en col·lectius amb capacitats diferents, promovent així una dansa inclusiva i accessible per a tothom.

Groutsch treballa estretament amb la companyia de dansa contemporània ACT2 – Catherine Dreyfus i amb la Maison Théâtre, dues estructures amb equips a qui agrada reflexionar sobre la pedagogia i que entrellacen punts de vista i disciplines diferents per tal d’enriquir i plasmar l’experiència artística en tots els seus àmbits.

Informació pràctica

Aquesta taller és accessible amb el codi vinculat a la inscripció a la Trobada Professional al V Encontre Internacional d’arts per a la primera infància.

Taller en línia
A qui s’adreça? Programadors, artistes, educadors i persones que treballen en l’àmbit de la salut i amb grups.
Data: Dissabte 21 novembre
Durada: 1 hora
Nombre màxim d’assistents: 20 persones, per ordre d’inscripció.